www.oraiokastrotv.gr
Df5691f3 Bee1 4d38 B1c9 E7f02b5cdb79
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑ

Συναγερμός στη Θεσσαλία για τη νόσο των πτηνοτρόφων: Τι είναι και τι πρέπει να προσέχουν οι κάτοικοι – Ποια τα συμπτώματα

Κοινοποίηση

Ανησυχία επικρατεί στους ειδικούς για την κατάσταση στη Θεσσαλία καθώς εκπέμπουν καμπανάκι για έξαρση ασθενειών όπως η λεπτοσπείρωση και η νόσος των πτηνοτρόφων.

«Είναι μία αρρώστια ανάμεσα στις άλλες οι οποίες μακροχρόνια μετά την καταστροφή μπορεί να είναι κίνδυνος για τους ανθρώπους. Δεν είναι μία νόσος συνηθισμένη. Είναι ανάμεσα στους εκτροφείς περιστεριών ή άλλων πτηνών έχει ένα αυξημένο ποσοστό περίπου 10%», είπε αρχικά ο Νίκος Τζανάκης.

«Υπάρχει αυτό τώρα στη Θεσσαλία γιατί μεγάλος αριθμός ανθρώπων, και όχι απαραίτητα επαγγελματίες εκτροφείς ζώων και πτηνών, θα ασχοληθεί με το καθάρισμα σπιτιών, υπογείων όπου εκεί η υγρασία, τα λιμνάζοντα νερά και οι λάσπες είναι ένα υλικό που αναπτύσσονται θερμόφιλα μικρόβια ή και άλλοι μικροοργανισμοί όπως μούχλα και αν κάνεις τα εισπνεύσει μπορεί να προκληθεί αυτή η αρρώστια, συμπτώματα της οποίας είναι η δύσπνοια, ο πυρετός και άλλα συμπτώματα. Αν κάνεις εκτεθεί επανειλημμένα στα αντιγόνα και το αφήσει χωρίς θεραπεία, και παρέμβαση, όντως μπορεί να είναι θανατηφόρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.

Η μάσκα υψηλής προστασίας μπορεί να μας προστατέψει
Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, «Δεν είναι ακριβώς ιός, είναι οργανικά αντιγόνα που υπάρχουν μέσα στα υλικά. Αν οι άνθρωποι εκδηλώσουν δύσπνοια στην κόπωση, βήχα και πυρετό τότε μπορεί να έχεις τη νόσο. Δεν θα πιάσει τους πάντες, η μάσκα υψηλής προστασίας μπορεί να μας προστατεύσει. Να αποφύγουμε να μείνουμε σε κλειστούς χώρους και αν υπάρχει έντονη μυρωδιά να προσέχουμε» είπε ο Νίκος Τζανάκης.

Μάλιστα όπως είπε ο Νίκος Τζανάκης, ο προπονητής Ντούσαν Ιβκοβιτς πέθανε από αυτή την ασθένεια καθώς εξέτρεφε περιστέρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δ. Ωραιοκάστρου, Συμβούλιο Νέων και «Φιλότεχνον» διοργανώνουν διαγωνισμό ζωγραφικής για μαθητές

omada diktiou

Θεσσαλονίκη: Συμμορία “ξάφριζε” σπίτια και αυτοκίνητα στον Λαγκαδά

omada diktiou

Ωραιόκαστρο: Σε αυλή σχολείου σπάνε γερασμένα – άρρωστα δέντρα, φωτο

omada diktiou